2021. szeptember 15., szerda

2021. Őszi komposztkeret igénylés és átvétel

Beköszöntött az ősz, hullanak a falevelek, újra időszerű a komposztkeretosztás! Jelentkezzen, hiszen a lehullott lombot is jobb hasznosítani, mint szemétként kezelni! Csatlakozzon a komposztálók egyre népesebb táborához.

Elérhetőségünk: hungairy@miskolc.hu.

Erre az e-mail címre küldhető a regisztrációs igény, valamint a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán papíron is kitölthető az igénylőlap. Ha már korábban regisztrált, figyelje az e-mail fiókját, és a kapott e-mailben lévő linken keresztült tud időpontot foglalni. A 2021-re tervezett 300 db komposztkeret felét már kiosztottuk, ezért regisztráljon mielőbb ha ingyenesen szeretne komposztkerethez jutni!



Fontos! Aki 4 értesítést követően sem regisztrál, annak nevét és elérhetőségeit töröljük a komposztkeretet igénylők listájáról. Köszönjük megértésüket!

A HungAIRy LIFE integrált projekt keretében, Miskolcon a kerti hulladék égetésének alternatívájaként a komposztálás népszerűsítése érdekében 2020 őszén megkezdődött a komposztkeret osztás, mely során már több mint 700 igénylőnek biztosíthattuk a logóval ellátott komposztáló edényeket. A projekt 2026-ig tartó időszakában összesen 2400 db komposztkeretet tervezünk kiosztani a miskolci lakosoknak.

Szeretnénk, ha egyre többen ráébrednének, hogy mindannyian felelősek vagyunk környezetünk minőségéért és kis dolgokkal, pl. komposztálással is hozzá tudunk járulni annak javításához. Ezt a felelősségérzetet támasztja alá, hogy az igénylők köre nagyon széles: fiatal, kisgyerekes családoktól az idős kertészig, tűzoltótól a hivatásos környezetvédőig, hivatali ügyintézőtől a jegyzőig, egyházi közösségektől óvodákig és iskolákig. Bízunk abban, hogy a komposztálás gyakorlattá válásával és a tájékoztatókon szerzett tudás birtokában egyre kevesebb füstölgő máglya szennyezi majd a miskolci levegőt.


Azok a miskolciak juthatnak komposztkerethez, akik vállalják, hogy

•  jogkövető magatartást gyakorolva, nem égetik el kerti hulladékaikat,
•  részt vesznek egy 45 perces tájékoztatón, ahol a komposztálás jó gyakorlatához kapnak segítséget,
•  a tájékoztatót követően a komposztkeretet önerőből elszállítják,
•  legalább 3 évig rendeltetésszerűen használják a tulajdonukba kerülő komposztálót,
•  biztosítják a rendeltetésszerű használat ellenőrzésének lehetőségét.

Regisztráció: hungairy@miskolc.hu


#zömi #zöldmiskolc #hungairy #hungairylifeip



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése