2021. szeptember 21., kedd

BEKAPCSOLTUNK: PMMONITORING.HU

 A Miskolci Önkormányzat HungAIRy csapata és a Miskolci Egyetem munkatársai, a szenzorok megalkotói közösen Miskolci Egyetemen 2021. szeptember 2.-án ünnepélyes keretek között adták át a HungAIRy PM monitoring rendszert.



A Miskolci Egyetem és Miskolc Önkormányzatának szakemberei több mint kétéves közös kutatófejlesztő munkájának eredményeképp készült el a mérőegység-hálózat és a pmmonitoring.hu honlap. A Miskolci Önkormányzat HungAIRy csapata és a Miskolci Egyetem munkatársai, a szenzorok megalkotói közösen Miskolci Egyetemen 2021. szeptember 2.-án ünnepélyes keretek között adták át a HungAIRy PM monitoring rendszert. A rendezvényen beszédet mondott többek között a Herman Ottó Intézet igazgatója, Bozzay Péter, Miskolc város polgármestere Veres Pál, a Miskolci Egyetem rektora, prof. Horváth Zita, akik elkötelezettek a levegőminőség javulását célzó projektekben.

Videó a "bekapcsolásról":

https://www.youtube.com/watch?v=aJFq9lt95ms

A rendszer a levegőminőséget méri Miskolc 60 pontján, a friss levegőminőségi adatokat pedig a pmmonitoring.hu oldalon követhetik nyomon az érdeklődők. Elsődleges cél az aktuális levegőminőségről való tájékozódás (pmmonitoring.hu) révén az egészségkárosítás megelőzése, illetve az egészségmegőrzés. A levegőminőségről való tájékozódás azt segíti elő, hogy ha a honlap térképen adott városrészben (ahol élünk) azt vesszük észre, hogy rossz a levegő minősége, akkor hamar tudatosul, hogy nem érdemes a szabadban tartózkodni, amíg az értékek rosszak. Nem érdemes sportolni, sétálni, kültéri tevékenységet végezni, ha rossz a levegő, ezzel megelőzzük az egészségünk károsodását. 

A honlap linkje:

pmmonitoring.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése